I. Verklifesztivál 2013 Keszthely

Az első magyarországi verklifesztivált Keszthelyen rendezték meg 2013-ban.

Részletek a keszthelyi televízió tudósításából:

"Hansjörg Surber ötlete volt, hogy Keszthelyre hívja nyugat-európai verklis barátait egy fesztivál keretében. A helyi civil szervezetek rögtön a kezdeményezés mellé álltak, és megszervezték az első Nemzetközi Verkli Fesztivált. A svájci ötletgazda 2010-ben nyitotta meg Keszthelyen a zeneautomata és fonográf múzeumát. A fesztivál sajtótájékoztatóján elmondta, hogy Európa szerte nagyon sok verkli tulajdonost ismer és őket szeretné meghívni Keszthelyre, legtöbbjük Németországból érkezik majd, de jönnek Svájcból, Franciaországból, Csehországból, de még magyarországi verklisek is lesznek.

Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke sajtótájékoztatón mondta el a fesztivál részleteit. Kiemelte, hogy példaértékű a rendezvény, hiszen ritka, hogy ilyen sok civil szervezet összefogjon egy fesztiválért. A szervezésben részt vesz még a Keszthely Térségi Vállalkozók Klubja, a Balatoni Borbarát Hölgyek, a Sétáló utcai Kereskedők és a Turisztikai Egyesület is.

Svájci, német, osztrák, lengyel és magyar résztvevőkkel 58 zenegép szólalt meg Keszthelyen Fő terén és Sétálóutcáján 2013. szeptember első hétvégéjén. A verkliket a közönség szépség szerint értékelhette, a verseny legjobbja jutalomban részesült.

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10. 11. 12. 13. 14. 15. 16. 17. 18. 19. 20. 21. 22. 23. 24. 25.

A képekre kattintva azok nagyítva is megtekinthetők

A kis mozgóképekre kattintva megnézhetők a teljes videók a YOUTUBE-on.


Ha valami részletesebben érdekli Önt, esetleg segítségre van szüksége: